Referenser - Kalmar-Trampen


referens-man.gifJag var tvungen att beställa hem en sån här Kalmartramp. Den är hur bra som helst när man har svårt att cykla själv.

Man får en skön känsla i benen efteråt. Det är inte så jobbigt heller så man behöver inte kämpa för livet som man så ofta får när man har MS och ska träna lite. Riktig skönt för kroppen. Allt kommer igång.
Har ni chansen att prova den så gör det.
Men kan man cykla på en motionscykel så behöver man den inte.

Sampo

Angående Kalmartrampenreferens-kvinna.gif

Jag har arbetat med patientgruppen ALS-diagnostiserade under åtta års tid. Sjudomen innebär successivt tilltagande försvagning av den viljestyrda muskulaturen, samt trötthet. Aktiv träning är ej tillrådlig vid denna diagnos, vilket ofta känns frustrerande för denna annars under livet generellt aktiva grupp männinskor.

Ett hjälpmedel som Kalmartrampen som innebär passiv träning är för patienten idealiskt. Det är också behändigt genom att finnas tillgängligt på hemmaplan, inte är skrymmande, kan användas till och med i sängläge, är ofarligt och okomplicerat.

Flertalet av de ALS-patienter som haft Kalmartrampen till sitt för fogande har för mig omvittnat dess förtjänster. Märkbart för den enskilde har inte minst varit att matsmältningen ibland förbättrats påtagligt och att svullnader i extremiteter minskat - annars en vanlig komplikation vid ofrivilligt stillasittande.

Det har för många blivit en självklar rutin att anväda sig av hjälpmedlet dagligen. Sjukdomen ALS innebär att man blir alltmer bunden till sitt hem, och allt av betydelse för god omvårdnad måste helt enkelt finnas inom räckhåll.

Första gången jag fick kännedom om Kalmartrampen var via en patient som själv inhandlat ett exemplar och berättade om positiva effekter

Barbara Sterner, Kurator vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solnareferens-kvinna.gifJag har testat Kalmartrampen.
Fantastiskt att få cykla utan att behöva tänka på balansen...
Det känns hur blodet bara strömmar i benen...och hur musklerna arbetar...

Gila


referens-kvinna.gifJag startar dagen med ett pass tillsammans med Kalmar-Trampen för att mjuka upp mina stela leder - innan dusch och påklädning som nu går lättare.

Lisbet Bengtsson, Norrköping


referens-man.gifKalmar-Trampen är mycket uppskattad här på kliniken för att patienter med olika diagnoser kan använda och ha nytta av den. Med Kalmar-Trampen kan våra patienter ofta genomföra en aktivitet i 20-30 minuter utan att bli så väldigt trötta. De som kan, växlar mellan att trampa aktivt en stund och at "bara åka med". Träningen ger en bra fysisk effekt och de som trampat känner ett allmänt välbefinnande.

Leg. Sjukgymnast Jan Härkönen,
Rehabklin. - Härnösands Med.rehab


referens-kvinna.gifInnan jag går och lägger mig trampar jag Kalmar-Trampen - då sover jag bättre och är mindre spastisk under natten.

Anna Larsson, Helsingborgreferens-man.gifEfter en stroke blev jag halvsidesförlamad. Under min rehbiliteringstid på Sköndals sjukhus använde jag dagligen Kalmar-Trampen, någonting som jag fortsatt med även sedan jag kommit hem.
Jag cyklar vanligen i en timma under vilken tid jag även byter trampriktning. Kalmar-Trampen betyder mycket för min ledrörlighet och är också väldigt bra för mitt behov av aktivering.

Stefan Ulander, Älvsjö


aktuellt.jpg

Aktuellt »

Cema Medical ser fram emot ny produkt!

Inom kort har vi en ny produkt att erbjuda – en finurlig sak som gör tillvaron betydligt enklare för dig som har svårt att röra dig…

Välkommen hit igen!

kontakt.jpg

Kontakt »

Cema Medical AB
Alvsta by 32
137 91 Västerhaninge
Tel: 08-500 355 48
Fax: 08-500 355 50
info@cemamedical.se